Wie kunnen deelnemen bij de Utrecht Data School?

Kosten Inschrijven
Studenten van de UU Gratis Via Osiris.
Studenten van alle Nederlandse universiteiten Gratis Via Studiepunt o.v.v. inschrijvingbewijs eigen universiteit.
Niet-studenten en buitenlandse studenten €750,- per practicum Via Studiepunt als contractstudent.

Is het van belang welke opleiding ik heb genoten?
Nee, studenten/niet-studenten van alle richtingen zijn welkom.

Welke voorkennis/vaardigheden zijn vereist?
Om deel te kunnen nemen aan de Utrecht Data School is geen specifieke voorkennis vereist. Wel moet je bij het inschrijven een formulier invullen waar wordt gevraagd naar enkele technische vaardigheden, maar dit is niet bepalend voor toelating tot de cursus(sen).

Is het een cursus?
Ja, maar de Utrecht Data School is ook meer dan een cursus. De Utrecht Data School biedt bij de Universiteit van Utrecht twee cursussen aan, Practicum I en Practicum II. Daarnaast is het mogelijk om stage te lopen bij de Utrecht Data School en kan je bij ons tevens aan de slag als onderzoeker.

Wat is de inspanningsverplichting per week? Hoeveel tijd ben ik per week kwijt?
Voor de Utrecht Data School staat per practicum 7.5 ECTS, wat gelijk staan aan twintig uur per week. Qua verplichte bijeenkomsten heb je twee sessies van vier uur per week. De Utrecht Data School is tijdsintensief, maar praktijk wijst uit dat je veel werk verzetten tijdens de sessies.

Wanneer kan ik Practicum I/Practicum II van de Utrecht Data School volgen?
Practicum I vindt plaats in blok 1 en blok 3 aan de Universiteit van Utrecht, Practicum II in blok 2 en 4. Zowel in semester 1 als semester 2 kun je dus een volledige Utrecht Data School volgen.

Kan ik Practicum II volgen als ik Practicum I niet heb gevolgd?
Nee, Practicum I geldt als ingangseis voor Practicum II.

Waar kan ik terecht met overige vragen en opmerkingen?
Je kunt altijd mailen naar info@dataschool.nl. Wij zullen dan zo snel als mogelijk reageren.