Logo Universiteit Utrecht

Utrecht Data School

Evenementen

UDS #5 Symposium

Op 1 april 2015 geeft de Utrecht Data School haar vijfde symposium. Studenten zullen de resultaten van tien weken intensief data-onderzoek presenteren en na afloop organiseren we een heerlijke netwerklunch, waar je ook van harte welkom bent!

Aanmelden graag via het volgende formulier.

TIJD: Woensdag, 1 april, inloop vanaf 11.00 uur
LOCATIE: Drift 21, Sweelinckzaal (zaal 005), Universiteit Utrecht
(let op, ingang via de bibliotheek / Drift 27)

Het programma van het symposium ziet er uit als volgt:
11:00 inloop
11:30 welkom
11:40 presentaties
12.30 lunch

De studenten hebben zich tijdens UDS#5 gebogen over opdrachten voor de Universiteitsbibliotheek, Radio Nederland Wereldomroep en Politie Nederland. Zo uiteenlopend als de aard van de partnerorganisaties waren ook hun vragen en de data die zijn onderzocht.

De Universiteitsbibliotheek stelde ons de vraag: hoe kan de bibliotheek van de toekomst eruitzien? Een vraag die een lange geschiedenis kent van vooruitstrevende denkers over de ordening en archivering van informatie.
Is de oeroude ordening op vakgebied en alfabet nog van deze tijd? En welke alternatieven zijn er denkbaar met de moderne technieken die we nu tot onze beschikking hebben, zonder dat dit ten koste gaat van de academische vrijheid?

Voor Radio Nederland Wereldomroep is een analyse gemaakt van eén van de grootste en actiefste communities die de Wereldomroep op Facebook beheert en faciliteert: Love Matters Africa, een plek waar honderdduizenden Kenianen over onder meer liefde en relaties met elkaar in gesprek gaan.

Tot slot reflecteerden studenten op de mogelijkheden om informatienetwerken op een innovatieve manier te visualiseren in opdracht van de Politie. Levert een extra dimensie nieuwe inzichten op, of maakt deze methode de data onnodig complex?

Heeft u vragen of opmerkingen? Laat het ons weten! Contact NL
Sending