Logo Universiteit Utrecht

Utrecht Data School

Nieuws

Vacature: onderwijs- en onderzoeksondersteuning

Juni 2021

Deadline reageren: 1 juli 2021

Gezocht

Utrecht Data School, onderdeel van Universiteit Utrecht, zoekt per 1 september 2021 een onderwijs- en onderzoeksondersteuner voor 0,3 of 0,4 fte (1,5 – 2 dagen in de week), voor de duur van een jaar. Een masterstudent heeft de voorkeur. Salaris is conform dat van een student-assistent.

Heb jij dataskills die je hebt opgedaan tijdens een bachelor in kunstmatige intelligentie, informatica, een soortgelijke bachelor of die je jezelf hebt aangeleerd? In deze functie zul je bij verschillende cursussen aan de UU de hoofddocent ondersteunen bij het lesgeven in dataonderwijs. Je helpt de docent bij het voorbereiden en geven van tutorials en denkt mee over opdrachten waarin de studenten hun opgedane kennis in de praktijk kunnen brengen. Je helpt studenten bij het maken van tutorials en beantwoordt hun vragen. Het is dus ook belangrijk dat je het leuk vindt om in contact te zijn met studenten. Enige ervaring in lesgeven, presenteren of tutorials geven is een pré.

Naast het ondersteunen bij lesgeven, zul je ook meedraaien als onderzoeksondersteuner. Binnen Utrecht Data School lopen veel verschillende onderzoeksprojecten. Projecten die we in het verleden hebben gedaan gingen over het publieke debat op Twitter in kaart brengen rondom een bepaald thema, bijvoorbeeld het sentiment omtrent datacenters of de verspreiding van coronacomplotten. Jij zult meewerken aan verschillende onderzoeken als ‘vliegende kiep’. Je werkt hierbij samen met het team van onderzoekers bij Utrecht Data School, dat bestaat uit ongeveer vijf mensen.

We verwachten van jou dat je zelfstandig kunt werken en dat je duidelijk aangeeft van wie en wanneer je hulp nodig hebt. Bij Utrecht Data School krijg je veel vrijheid maar dat brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee. Je zult soms in een team werken en soms zelfstandig met een taak aan de slag gaan. Heldere communicatie is hierbij essentieel.

Andere belangrijke kwaliteiten voor deze functie zijn:

  • Beheersing van de Nederlandse taal;
  • Sterke voorkeur gaat uit naar een (research) masterstudent die in het collegejaar 2021-2022 nog student is;
  • Interesse in de impact van technologie op de maatschappij.
  • Ervaring met programmeren in bijv. Python of R

Wat wij jou bieden:

Utrecht Data School bestaat uit een jong en dynamisch team en zit in het hartje van Utrecht (Drift 13). Ook al werken veel teamgenoten tegenwoordig op afstand, toch is de betrokkenheid en het contact onderling groot. We hebben dagelijks online contact met elkaar via een laagdrempelige office-chat en we organiseren regelmatig spelletjesavonden en challenges. Iedereen in ons team heeft een andere achtergrond en er is ruimte om eigen expertise en ideeën in te brengen. Wanneer je bij ons werkt, krijg je een diepgaand inzicht in hoe organisaties met digitalisering omgaan. Je komt terecht in de wereld van data-analyse bij overheden, bedrijven en NGO’s.

Interesse?

Mail naar iris@dataschool.nl met je CV en korte motivatie, voor 1 juli 2021

Heeft u vragen of opmerkingen? Laat het ons weten! Contact NL
Sending
Feedback

Feedback form

Feedback