Utrecht Data School

De Digitale Raadgever

De Digitale Raadgever is een interactieve tool die gemeenteraadsleden helpt om tot een geïnformeerd besluit te komen over een data-gerelateerd voorstel. De tool helpt raadsleden om waarde vraagstukken te herkennen in een data-project en om kritische vragen te stellen over dergelijke voorstellen. De tool bestaat uit drie stappen en sluit daarmee aan bij de driedelige beleidscyclus van de gemeenteraad (beeldvorming, oordeelsvorming, besluitvorming) en kan tijdens elk onderdeel van besluitvorming gebruikt worden. Hierdoor helpt de tool niet alleen om kritische vragen te stellen, maar ook om samen in de fractie tot een waardeoordeel te komen.

Auteur: Elise Renkema

Begeleiding: Mirko Tobias Schäfer 

Vormgeving: Daphne Cornelisse

Disclaimer

Terwijl De Digitale Raadgever wordt gebruikt leren we om het te verbeteren. Deze verbeteringen zullen in toekomstige versies worden geïmplementeerd. Wanneer u De Digitale Raadgever gebruikt en op- of aanmerkingen heeft, aarzel dan niet om deze met ons te delen door te mailen naar info@dataschool.nl.

Noch de Universiteit Utrecht, noch de Utrecht Data School zijn aansprakelijk voor (mogelijke) schade in verband met, of voortkomend uit, het gebruik van materiaal of inhoud van De Digitale Raadgever.

Licentie

Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal-licentie.
Creative Commons-Licentie
Heeft u vragen of opmerkingen? Laat het ons weten! Contact NL
Sending
Feedback

Feedback form

Feedback