Data School

Onderwijs

Data spelen een steeds grotere rol in onze samenleving; mensen en machines genereren meer en meer gegevens die steeds beter worden vastgelegd en beschikbaar gesteld. Het aanbod van deze grote gegevensverzamelingen gecombineerd met innovatieve onderzoeksinstrumenten bieden fascinerende mogelijkheden voor onderzoekers en studenten. Data School is een onderzoeksplatform en cursus waar je de mogelijkheid krijgt om met een frisse blik de kansen en problemen van data te onderzoeken.


De Data School brengt studenten van de verschillende disciplines, experts op het gebied van data-analyse en deskundigen uit het bedrijfsleven samen om een brug te slaan tussen onderwijs, onderzoek en de praktijk. Studenten ervaren hoe het is om onderzoek te doen voor een echte opdrachtgever terwijl de opdrachtgever profiteert van academische kennis en een frisse blik op data.  Data School biedt practica aan over datagedreven praktijken en methoden van onderzoek voor studenten uit alle wetenschapsvelden.

Het lesprogramma bestaat uit twee cursussen, Practicum I en Practicum II, die respectievelijk plaatsvinden in blok 1 (september) en blok 2 (november) van het academisch jaar. De Data School laat zich samenvatten als een unieke praktijkervaring waar studenten kunnen reflecteren op de transformatie van de samenleving door datagedreven praktijken. Samenwerken met partners biedt niet alleen relevante inzichten in de bestaande praktijk van onderzoek naar data, het is ook een kans voor studenten om zich in de kijker te spelen voor een baan of stage.

Heeft u vragen of opmerkingen? Laat het ons weten! Contact NL
Sending
Feedback

Feedback form

Feedback