Logo Universiteit Utrecht

Utrecht Data School

Evenementen

UDS #4 Symposium

Wij zijn buitengewoon trots om te mogen aankondigen dat de Utrecht Data School op 29 oktober haar vierde symposium geeft! Tijdens het symposium presenteren de studenten hun werk van de afgelopen editie. Je bent hiervoor van harte uitgenodigd!

WOENSDAG, 29 OKTOBER VAN 14:30 – 16:30 uur

LOCATIE: Stadskantoor Utrecht, Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht

In de vierde editie van de Utrecht Data School werken studenten aan vijf creatieve en spannende opdrachten. Voor de gemeente Utrecht maken ze een mapping van big data-projecten en nemen ze het  concept ‘big data’ kritisch onder de loep: Wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor een moderne organisatie op het gebied van big data?

Er is een groep studenten die zich heeft gestort op de liefde. Ze vragen zich af waaraan Nederlanders zoal de liefde verklaren en waar, waarom en hoe ze dat doen en beantwoorden die vraag met data van sociale media, die hen ter beschikking zijn gesteld door partnerorganisatie Buzzcapture. Een ander team onderzoekt de relatie tussen kijkcijfers en activiteit op sociale media: hoe belangrijk zijn sociale media voor tv-programma’s?

Tot slot zijn er studenten die het gedrag van de politie op Twitter in kaart brengen. Daarvoor analyseren en visualiseren ze honderdduizenden tweets van wijkagenten in Nederland.

Het programma van het symposium ziet er uit als volgt:
14:00 inloop
14:30 welkom
14:50 presentatieronde 1 (big data)
aansluitend pauze
15:45 presentatieronde 2 (sociale media)
16:30 borrel

Meld je aan via het volgende formulier. We hopen dat we je mogen verwelkomen!

Heeft u vragen of opmerkingen? Laat het ons weten! Contact NL
Sending